Category: Purpose Tour -16 | 2016-09-09 | 12:24:18

Aftonbladet om Kopavogur-konserten

Aftonbladet var på plats i Kopavogur igårkväll på Biebers första spelning Europa. Såhär säger journalisten Per Magnusson:
 

”Best trip ever” recenserade han sin resa, efter att ha glaciärbadat i precis lagom genomskinliga Calvin Kleins. Och kärleken är besvarad. 40 000 beliebers – 12 procent av Island totala befolkning – ser hans två konserter i Reykjavik-förorten Kopavogur.

Och alla är verkligen här. Mamma, pappa, barn, mormor, morfar. De får se en lekfull Justin Bieber i rutig skjorta, trasiga jeans och snagg promenera av och an längst ute på catwalken. Arenan - en modest hangar för inomhusfotboll - bidrar till den avslappnade stämningen.

Popstjärnan stuvar om ordentligt i låtlistan jämfört med den amerikanska delen av turnén och showen är sparsmakad. Hur mycket det har att göra med kvällens lokal återstår att se.

Men vad Europapremiären saknar i lyx tar den igen på charm. För det är verkligen något visst med att vi befinner oss just här, på en liten ö i norra Atlanten och den känsla av alienation som följer med det.

I slutet av konserten – under den magiska ”What do you mean?” och ”Baby” – förvandlas Korinn stadium till en jättestor, sockerkickad fritidsgård där tre generationer islänningar dansar, sjunger och gör ”vulkanen”.

När det artificiella skyfallet från avslutande ”Sorry” går över i ett 8-gradigt förortsregn utanför och alla taxibilarna är borta kan jag bara le.

KÄLLA: AFTONBLADET

 
Postat av: -

Har Justin bekräftat att han och Sofia är tillsammans?

Svar: Nej
justindrewbieberswe.blogg.se

2016-09-09 @ 22:33:30

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: