Category: Intervjuer | 2012-06-18 | 21:51:37

Justins intervju med Herald Online

Justin Bieber älskar ljudet av skrikande flickor. Han blir aldrig trött på det, för att, säger popmusikens största manliga stjärna på telefon från London, "de är anledningen till att jag är i detta läge."
 
"Deras skrik är fantastiska", tillägger han med ett skratt.

Under de senaste två veckorna eller så, medan en PR-turné för hans tredje studioalbum, Believe, som är ute i Nya Zeeland i morgon, har det funnits många skrik och scener för andfådd pandemonium.
Det fanns de 300 hysteriska tonåringar som stormade en TV-studio i London, förra veckan där han spelade in för komikern Alan Carrs chatt show, och i Oslo var det cirka 25.000 fans - mest tjejer - som dök upp utanför hans hotell.

Han lät omfattande hjärta fladdrar och massa skrikande när han senast var i Nya Zeeland under 2010 för en flyktig promo resa - och han återvänder här för en liknande resa den 19 juli.

"Intensiteten av mina fans typ dikterar min karriär", säger Bieber, "och när jag dyker upp på olika platser och att alla dessa fans dyker upp - på plats eller till och med mitt hotell - det är historier som jag alltid tänker att komma ihåg och jag tycker bara att det verkligen är otroligt. "
 
Bieber är en kraftfull världskraft - och du får en känsla av att han vet det. Han är artig och tillmötesgående, men 18-åriga har också en staunchness - du kanske kallar det en attityd, eller kaxighet kanske - som om farbror Kanye har smittat av sig på honom lite.

Men igen, kanske är det bara en härdad kant som kommer med att vara i allmänhetens ögon hela tiden. Inte för att Bieber gömmer sig för hans beundrare, han berättar för världen om varje rörelse - ja, nästan - via Twitter.
En sak är säker, livet är just nu upptaget men bra för Bieber.

"Livet är stort. Jag har kunnat göra en hel del, och särskilt resa i denna senaste resa, fick jag åka till så många platser jag aldrig varit förut - och framför allt på 18, jag uppskattar det en hel del mer."

Du kan se varför den unga kanadensiska är JÄTTEGLAD för trots den udda skandalen - som anklagelser han avlade ett lovechild med fanet Mariah Yeater, en episod då han berättar om nya låten Maria - hans popularitet har inte avtagit sedan det upptäcktes 2008 av hans nuvarande manager - Scooter Braun, som var imponerad av Biebers amatör video på YouTube.

Han har gått till att sälja 15 miljoner album. Hans genombrott med låten Baby är den mest sedda videon på YouTube med 740 miljoner visningar, han har även 21 miljoner Twitter followers (näst mest efter Lady Gaga), hans 3D film Justin Bieber: Never Say Never släpptes förra året, och hans Someday doft (en parfym snarare) har varit en hit för de kvinnliga fansen. Även om han bara har ögon för flickvännen Selena Gomez, den amerikanska skådespelerskan och sångerskan.

Och han är business också och investerar miljoner i ett antal tech-baserade företag, inklusive online-musiktjänster streaming och sociala nätverk som Spotify, som nyligen kom till Nya Zeeland.
Men att göra musik är hans första och största kärlek och tro - hans tredje studioalbum på tre år efter sin debut My World 2,0 (som föregicks av sju-track EP My World under 2009) och 2011s Under the Mistletoe - är han ute efter att bevisa att han inte är en flash-in-the-pan popstjärno fenomen. Han är också angelägen om att växa hans fanbase utanför tonårsflickor som vuxit upp som Beliebers.

"Jag vill att folk ska veta att jag gör bra musik och att jag inte bara är någon tillverkad artist och tonåring känsla. Jag arbetade hårt för att komma hit och det känns definitivt som om jag motsvarar till en långsiktig artist."

"Jag växer som en artist. Jag växte upp som människa och mina fans växer upp med mig och de saker som jag pratar om nu känner jag att äldre människor kommer att kunna relatera till dem också. Och musiken i allmänhet är mer mogen och jag känner att detta album är det bästa ännu. Och med detta album får jag visa fansen att min röst förändras."
 
Men frukta inte damer, det är inte som om Biebers röst har sjunkit till ett ofattbart djup. Även om det är rättvist att säga att den inte är så söt och pipig som det var på låtar som Baby och pop balladen U Smile.
"Jag antar att det bara är tonen. Mitt röstomfång är fortfarande på samma plats som det var, men de olika tonen i min röst har mer struktur och jag känner att jag har mycket mer kontroll över den nu. "
 
Det nya albumet är mer varierande än hans tidigare rekord, och förflyttar sig från bankade dansgolvs öppnaren All Around the World (med rapparen Ludacris som också gästspelade på Baby) till kärlekssången Die In Your Arms.

Inspelningen av albumet, som innehåller sammarbete från fruktiga pop miss Nicki Minaj och kollege kanadensiska R&B-sångaren Drake, var en lång, åtta månaders process jämfört med veckan det tog att spela in My World 2,0.
En annan stor skillnad från tidigare versioner är att Bieber är mer delaktiga i den kreativa sidan av musicerande eftersom det förflutna, "Jag visste inte riktigt vad jag gjorde", medger han.

"Jag hjälpte så mycket jag kunde", säger han med ett skratt ",men på detta album kändes det som om jag visste mer om hur man gör en låt, hur man skriver en låt, och för låtar till i princip att dela det jag kände, eftersom i slutet av dagen så är det mina ord som jag sjunger. "
 
I det förflutna har Bieber uppfattats som en söt, baby-faced pop superstar som oftast får sina låtar skrivna för honom, men pojken är en mångsysslare.

Han sjunger, dansar och spelar många instrument, inklusive piano och trummor, och tillbaka när Braun upptäckte honom var det inte bara hans tonårs potential och naturliga förtroende ("Det är något som jag alltid har haft") som tog tag i honom.

"Han såg att jag var begåvad", säger Bieber - och då Braun fick tag i den då 12-åriga pojken, fanns det ingen återvändo.

Bieber har en historie om hans uppgång till toppen som går ungefär så här: "[Braun] fick mig några kontakter. Vi flyttade till Atlanta. Därifrån åkte vi till olika skivbolag och vid det första han sa var, "nej". Och så hade vi Usher och Justin Timberlake som fick slåss över mig. Jag undertecknade med Usher och nu ett par år senare släpper jag mitt tredje album och jag känner att jag är på en riktigt bra plats."

"Jag är glad var min musik är på, ja sir. För mig är musiken något som jag kan uttrycka mig med. Jag sjunger om vad jag känner, vad jag går igenom och det är bara något som hjälper släppa ut den känslan. "

Och innan han går ber han också TimeOut att förmedla ett budskap: "Glöm inte att berätta för alla mina fans i Nya Zeeland att jag älskar dem."
 
Det skulle vara småaktigt att påpeka att de antagligen redan vet det. Ändå bör nyheterna hjälpa lokala beliebers få sina skrikande muskler att värmde upp för nästa månads besök när det kan finnas en del nyheter om honom inför hans Believe turné nästa år.
 
-justindrewbieber

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: