Category: Novell - All that matters | 2014-04-09 | 12:34:00

Kapitel 4 - The first date

P R E V I O S L Y 

 - Har du det här på dig så ser du fin ut, men inte för fin.
Jag nickar instämmande. - Det där blir bra! 
Emmy kastar sig i sängen strax efter att jag bett henne hämta jordgubbarna och sitt egna glas. Vi sätter på en film och myser ända till middagen är klar, som hon får äta med oss och sedan åker hon hemåt. Jag hoppar då in i duschen och tvättar mig noggrant. Sedan letar jag efter kläder att ha till imorgon i skolan och lägger fram de på fotöljer som står bredvid garderoben nu. Jag flätar håret och går sedan i säng. Imorgon ska jag på dejt. Med Justin. Min mage börjar pirra och jag somnar med ett leende på läpparna.


 

Efter skolan på Tisdagen.

 I samma stund som jag kliver innanför ytterdörren plingar mobilen till. Jag krånglar ur den ur fickan i samma veva som jag sparkar av mig skorna. Det är ett sms från Emmy, som säger lycka till ikväll, bara tanken av kvällen får det att pirra i magen. Det skulle bli min första dejt. Någonsin. Mamma ser på mig när jag kommer in i köket. 
- Varför är du så glad? Säger hon frågande.
- Jag ska på dejt. Ikväll, med Justin. 
- Jaså, vem är Justin?
- Bara en kille i klassen. 
Mamma säger ”mhm” och återgår till det hon hållt på med medan jag tar min dricka och går mot rummet. Jag slår på datorn med musik, och sedan går jag mot duschen. 

När jag duschat tar jag på mig morgonrocken och sedan sätter jag upp håret i handduken. Under tiden håret får torka i handduken går jag till datorn för att skriva klart en uppsats. Ungefär en halvtimme senare, när håret nästan torkat börjar jag fixa mig. Jag förstärker mina självlockar och sätter på mig kläderna Emmy valt dagen innan. Sminket blir enkelt, lite eyeliner där, lite mascara här och sedan var det klart. Skorna tog längst tid att välja, men eftersom Emmy valt svarta shorts passade helt klart de svarta ballerinorna bäst. Jag rotar fram min svarta handväska jag tänkt ha och lägger ner plånboken, mobilen och lite annat smått och gott. När det är klart kliver jag i skorna och går ner mot hallen. Rotar fram bilnyckeln bland allt jag just lagt ner i väskan och ropar hejdå. Till svar får jag, var försiktig, ta det lugnt och ring om det är något. Jag stänger dörren efter mig och studsar ut till min vita mutsubishi lancer. 

När jag parkerat bilen utanför stället där Justin snart skulle dyka upp blev jag nervös. Magen kändes som om den var fullproppad med fjärilar som aldrig fick ro och jag ville bara kasta upp maginnehållet. Snart kommer en Range rover och parkerar på samma parkering. Ut ur den kliver Justin. Jag tar ett djupt andetag och ser mig själv i spegeln en sista gång innan jag kliver ur bilen. När jag vänder mig om ler Justin emot mig, jag går emot honom och när jag kommer fram omfamnar han mig samtidigt som han säger hej.
- Hej, vad har du planerat egentligen? Frågar jag nyfiket. 
- Ja, först ska vi in här, och äta. Sen har jag en till sak planerad.
Jag ser undrande på honom medan han leder mig in i restaurangen.

Vi båda tar pasta med någon slags sås som jag inte kan utala namnet på. Gott är det iallafall och både jag och Justin proppar munnarna fulla. 
- Hur var det i skolan idag? Frågar Justin mig.
- Jo det var bra, extra matten efter skolan var kanon, skulle inte du vara där? 
- Jo.. Börjar Justin och rodnar. - Det var så att Ryan, min kompis, kom och frågade om jag hade kläder och sådant utvalt till ikväll. Jag kom på att jag inte haft det, så vi åkte och shoppade. Han skrattar nervöst till efter han sagt det klart.
Jag ler emot honom. - Det var gulligt. Vill du veta en pinsam sak? 
Han nickar då han stoppat munnen full av pasta. 
- Det här är min första dejt. Någonsin.
Justin ser förvånat på mig medan han tuggar och sväljer de han har i munnen.
- Hur kan någon så fin, aldrig varit på en dejt? 
Jag ler generat emot honom och rycker på axlarna. Han skakar på huvudet och säger att det här ska bli en dejt jag sent ska glömma innan han proppar munnen full med spagettin igen.

När notan kommer in sträcker sig Justin efter den.
- Jag betalar, det ska ju trots allt vara en dejt du sent ska glömma. 
Jag skakar på huvudet och ler emot honom medan han lägger i pengarna och vi reser oss.  Justin går efter mig ut ur restaurangen och ber mig lämna min bil och istället hoppa in i hans. Jag gör som han säger och han är en gentleman och öppnar dörren. Han stänger den och skyndar sig runt till förarsätet. 
- Vart ska vi? 
Han ser på mig och ler. - Det ska du snart få se. 
Justin kör ut från parkeringen och ut på vägen, efter tio minuter kommer vi ut från förorten och börjar närma oss en sjö. Justin svänger in på en parkering och stänger sedan av motorn. Han kliver ur, går runt och öppnar åt mig. 
- Tack
- Varsågod sweetheart. Säger han medan han tar ut en korg ur bakluckan. 
- Vad gör vi här då? frågar jag medan vi går emot stranden. 
- Jo.. Han pausar och kommer närmare mig under tiden innan han fortsätter. - Vi ska slå oss ner på filten som jag har i korgen, sen ska vi ta fram drickan och jordgubbarna, sedan ska vi bara sitta här, och prata och se solnedgången. 
Jag  ler. - Inte visste jag att du var en sådan romantiker. 
- Det är inte många som vet. Säger han och ler återigen medan han ställer ner korgen. 
Han fixar till filten och vi slår oss sedan ner en bit ifrån varandra.

I början sitter vi bara där, tittar på vattnet som är spegelblankt och solen som är på väg ner. Plötsligt känner jag hur jag börjar bli kall och huttrar till. Justin märker det och flyttar närmare och lägger armen om mig. Utan ett ord burrar jag in mig mot honom och ler för mig själv.
- Det här kanske är en taskig sak att fråga, och du behöver absolut inte svara. Men hur är din cancer? Liksom.. är den allvarlig och så?
- Det är okej, de klart du är nyfiken, vem skulle inte vara det. Jag pausar och tar ett djupt andetag. - Jag har redan gått igenom en kemoterapi, jag hade tur och tappade aldrig mitt hår eller så, jag mådde jättedåligt då, spydde och var väldigt trött i hela kroppen. Jag besegrade cancern, men det är inte omöjligt att den kommer tillbaka. 
- Okej, men du verkar så sjukt stark, som om den skulle komma igen, skulle du lätt klara det. 
Jag ser på honom. - Tack.
Han möter min blick och det känns som flera år går förbi medan vi ser på varandra, hela världen försvinner. Allt utom honom. Han gör ett litet leende stryker mig över kinden och jag lägger sedan huvudet på hans bröstkorg och så börjar vi prata om allt möjligt. Allt mellan himmel och jord medan vi ser på solnedgången.

Tillbaka vid restaurangen kliver vi båda ur Justins bil för att säga hejdå. Han ställer sig lutad mot bilen och ser på mig. 
- Jag hade riktigt kul. Jag hoppas du hade det med. 
Jag nickar, jag vill egentligen inte säga hejdå, men det var sent, och det var skola i morgon. 
- Absolut, jag hoppas vi kan göra om det någon dag.
- Vad sägs som på fredag? Frågar Justin innan jag ens hinner avsluta min mening.
Jag skiner upp. - Absolut!
Justin kommer närmare. - Då ses vi på fredag.
- Och imorgon och alla andra dagar innan det. Fyller jag i och tar ett steg närmare.
- Jajamän! Säger Justin och tar ett steg närmare.
Nu står vi så nära så jag känner han andetag. Jag ser upp mot honom, eftersom han är längre än mig. Och han ser ner på mig, han lutar sig neråt och för sina läppar mot mina. När hans snuddar mina pirrar kroppen till och jag lägger armarna om hans axlar. Han drar mig närmare och håller om mig runt midjan. När kyssen avslutas ler han extra mycket. Jag ler också och kramar honom hårt en gång, innan jag går mot min bil för att åka hemåt. 

 
 
Postat av: Matilda Nilsson

Jättebra novell! Älskar den!!

2014-04-09 @ 21:09:03

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: