Category: Fans | 2013-04-28 | 18:48:54

Lurade en Belieber – fansen blev ursinniga


Under veckan lurade "Vakna med NRJ" 17-åriga Sofia att tro att hon skulle få träffa Justin Bieber, som då befann sig i Sverige.
När hon insåg att det var ett skämt började hon gråta.
Skämtet har fått mycket kritik i efterhand på sociala medier.
– Oj, det här blev väldigt känslosamt, tänkte jag under samtalet. Vi förstod att det här skulle bli omdiskuterat, säger radioprataren Jacob Öqvist till Expressen.se.


"Vakna med NRJ" med programledarna Jacob Öqvist, Martin Björn och Izabella Fröberg ringer upp personer och lurar dem om allt möjligt.
I tisdagens program ringde radiopratarna upp Sofia och fick henne att tro i över en minut att hon skulle få gå på Justin Biebers konsert och att hon skulle få äta middag med honom.
Under samtalet kunde Sofia inte dölja sin lycka. Hon hyperventilerade och kunde knappt få fram ett ord.
Plötsligt kom kallduschen.
– Det här var ett skämt så klart, säger Martin Björk till glada fanfarer och högljudd musik.
– Det är faktiskt din kära bror Johannes som sagt "ring och lura skiten ur henne", säger Jacob Öqvist.

En mardröm

Sofia kan inte tro sina öron och börjar gråta. Hon får därefter reda på att hon i alla fall ska få gå på konserten.
Radiolyssnarna har i efterhand rasat mot skämtet. På programmets Facebooksida är rösterna hårda.
"NRJ...Ni borde skämmas. Det här är inte kul någonstans. Det är fan oacceptabelt. Ni lurar en stackars tonåring och sitter och skrattar åt det. Det här är mobbning på hög nivå.
Två andra lyssnare skriver:
"Jag tycker att det var riktigt elakt gjort. Då jag själv är en Belieber och skulle flippa ur först om jag 'hade vunnit' en träff med honom, och jag skulle bli riktigt pissförbannad om någon skulle ljuga om en sådan stor grej."
"Det var riktigt taskigt av er! Men det var ju dock hennes bror som ringde in till er, men tyckte inte det var värt att göra så! Inte schyst."

Gick över gränsen

Jacob Öqvist berättar att de beslutade sig för att genomföra skämtet eftersom Justin Bieber befanns sig i Sverige och det då skulle bli mer trovärdigt att Sofia skulle få träffa honom. Men han medger samtidigt att de gick över gränsen.
– Vi gick över gränsen och förstod att det var på gränsen till vad man kan skämta om. Samtidigt är gränser till för att testas. Redaktionen har varit i kontant med henne i efterhand och hon tycker mer det var roligt och var glad över att gå på konserten, säger Öqvist och fortsätter:
– Det viktiga för oss är att hon mår bra. Det är nog mer andra som är besvikna på skämtet än vad hon själv är.

Grymt att lyssna på

Men kritiken har fortsatt. Under lördagen publicerade DN:s Hanna Fahl en krönika om blåsningen.
"Det här klippet är så plågsamt att lyssna på att jag inte klarar det utan att pausa då och då. Det är fullkomligt hjärtlöst", skriver hon.
Även om Öqvist förstår reaktionerna försvarar han skämtet.
– För mig personligen är det inte att gå över gränsen. Men för Sofia var det. Det är som att skämta med religiösa om Jesus. När vi ringde henne visste vi inte hur samtalet skulle sluta. Ibland blir det att man trampar på ömma tår. Men det viktiga för oss var att hon inte mådde dåligt i efterhand.
Expressen.se har sökt NRJ:s programchef.

Det här var riktigt lågt av dom, såhär gör man bara inte. 

Postat av: Tussan

Det var jätte elakt att göra så. Jag undrar oxå om ni vet något mer om det med knarket. Visa säger att dom tagit prover på honom är det ett rykte. så fort ni vet mer om det kan ni väl medela.

2013-04-29 @ 13:18:43

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: